Bosna i Hercegovina     | 28.05.2019. 10:50 |

Travnik u lipnju domaćin majstorima balansiranja na traci

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 28. svibnja (FENA) - Travnik će 7. i 8. lipnja ugostiti zaljubljenike u slackline, kao i sve one koji se žele okušati u ovoj atraktivnoj sportskoj disciplini hodanja po rastezljivoj traci.

Organizator i omladinski aktivista iz Travnika Adin Pinjo kaže da je druženje u Travniku i na Vlašiću prilika za afirmaciju ove sportske discipline. 

- Travnik je jedinstvena oaza za kreiranje slackline scene BiH i nadam se da ćemo, i na ovaj način, uspjeti okupiti poklonike ove sportske aktivnosti koja ne iziskuje ogromna financijska sredstva, a podstiče i pozitivno djeluje na razvoj cjelokupnog uma i tijela - naglasio je Pinjo.

Slacklining postaje sve popularnija sportska disciplina u svijetu, a u Travniku će svoje vještine predstaviti članovi udruge "Slacknetz Leipzig e.V." iz Njemačke, koji će, u petak, 7. lipnja, hodati na rastezljivoj gumi postavljenoj između dvije zgrade, na visini od 25 metara.

Svi oni koji se žele okušati u hodanju po elastičnoj traci, moći će sudjelovati na radionici koja će, istog dana, biti održana u parku u blizini zgrade općine.

Dan kasnije, u subotu, 8. lipnja, slackline će biti postavljen iznad vodopada na Ugriću na Vlašiću, preko koga će prelaziti majstore ove sportske discipline iz Njemačke.

Organizatori ističu kako je osiguran prijevoz na Vlašić, kao i vodič ture, te da je obvezna prijava zainteresiranih za ovaj događaj, pozivom na broj telefona 062 218 385.

U organizaciju ovog događaja uključeni su Općina Travnik, te udruge "Leipzig-Travnik" i "Slacknetz Leipzig e.V." iz Njemačke.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Manifestacija 'Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023' počinje u petak i traje do 22. prosinca

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo