Bosna i Hercegovina     | 27.05.2019. 13:14 |

Šabotić: Slučaj predsjednika VSTV-a treba da istraži Tužilaštvo BiH (VIDEO)

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Hasim Šabotić izjavio je Feni da bi slučaj predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije trebalo da istraži Tužilaštvo BiH.

Dodao je da bi Tužilaštvo, u okviru svojih ovlaštenja i nadležnosti, trebalo da izvrši sve potrebne provjere navoda, medijske istupe, objavljene snimke i da saopći građanima šta se desilo.

- Kada govorim da bi trebalo što hitnije da se to uradi, mislim da tu nema puno posla, da nema nepoznatih osoba, da se radi o poznatim osobama. Imamo ukupno tri osobe, imamo snimak koji je navodno urađen u 2018. godini, koji je objavljen prije desetak dana. Ukoliko bi Tužilaštvo brzo reagovalo, ispitalo sve činjenice i okolnosti kako se ovo desilo, mislim da bi se djelimično vratilo povjerenje kod građana kada je u pitanju pravosuđe – smatra Šabotić.

Kaže da je Tužilaštvo to koje ima isključive nadležnosti "da odgonetne ovaj slučaj“, za koji smatra da je prioritet prioriteta.    

Podsjećanja radi, portal Žurnal nedavno je objavio informacije o navodnoj umiješanosti predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije u koruptivne radnje u vezi s krivičnim istragama.

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet u povodu medijskih navoda o umiješanosti Tegeltije u koruptivne radnje, a kako je Feni ranije rečeno u toj instituciji bit će ispitani svi navodi s internet portala.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3006

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1-e7qXZmipxfspBAj-Y_o4TRdij2Wh_0K?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Prijedlog pritvora za tri osobe u predmetu kodnog naziva "Spartacus"

Nizozemsko tužilaštvo kaznilo četiri kompanije koje su pomogle Rusiji u gradnji Krimskog mosta

Tužilaštvo BiH u protekle dvije godine Tužilaštvu Brčko distrikta BiH ustupilo 42 predmeta

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo