Stranačke aktivnosti     | 26.05.2019. 13:49 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Portparol Partije demokratskog progresa Anja Petrović i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković, na poziv sestrinske Moderaterna stranke i Fondacije Jarl Hjalmarson, borave u Stokholmu tokom vikenda kada se održavaju izbori za Evropski parlament.

Petrović i Stanivuković su razgovarali sa zvaničnicma Moderaterne – predsjednikom Ulfom Kristersonom, generalnim sekretarom Gunarom Hukmarkom, kandidatima za Evropski parlament, uključujući nosioca liste Tomasa Tobea, te Anom Kuning Jerlmir, trenutnom gradonačelnicom Štokholma.

„Sa liderom Moderaterne razgovarali smo o kampanji za Evropski parlament, ali i značaju sardnje koju PDP već godinama ostvaruje sa demokratskim, narodnim strankama širom Evrope. Iako nismo u evropskoj porodici država, konstantno unaprijeđujući saradnju, mi gradimo kontakte i prijateljstva za budućnost. Švedska je odličan primjer kako su demokratski, fer i regularni izbori osnovni preduslov za funkcionisanje institucija, a samim tim i razvoj države. To je put koji moramo da pratimo“, kazala je Anja Petrović.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković je istakao da svaki gradonačelnik, poput Ane Kuning Jerlmir, mora biti u neposrednom kontaktu sa građanima.

„Gospođa Kunung Jerlmir pokazuje da gradonačelnik mora biti u službi građana, neko ko stoji uz narod i primjer je jednostavnosti do koje se uzdižu samo pravi narodni predstavnici . Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo dogovorili skoru posjetu Banjaluci i PDP-u. Gradonačelnica je istakla da i Banjaluka može aplicirati za fond u Zajednici evropskih gradova čija je svrha rješavanje infrastrukturalnih problema i to će biti jedna od bitnijih tema budućih susreta“, istakao je Stanivuković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu