Sport     | 25.05.2019. 20:11 |

Arslan: Vraćam se u Tursku, ali ponosan sam što sam bio u Zenici

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 25. maja (FENA) - Čelik i Široki Brijeg remizirali su u derbiju 33. kola BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, ali treneri obje ekipe bili su zadovoljni činjenicom da su osvojili po bod.

-Mogu da kažem da je rezultat, stvarno, realan. Obje su ekipe zaslužile po bod. Čestitam Čeliku na tvrdim i dobrim igrama ovog proljeća - kazao je pomoćni trener Aleksandar Vlaho, koji je istakao kako su ispunili klupski cilj. 

Pogotovo što su, nakon što je u toku sezone njegov šef Goce Sedloski preuzeo tim, uz treće mjesto i osvojena 54 boda, igrali i finale Kupa BiH.

-Ostaje samo žal što se nismo uspjeli bolje predstaviti u finalu Kupa BiH, prije svega u prvom meču u Sarajevu. U drugoj utakmici nismo imali ni puno sreće, ali, kada se sve sabere, ovo je bila uspješna sezona - dodao je.

-Utakmica je bila dobra, a rezultat realan. Utakmica je imala i svoj ritam, bez obzira što nije imala rezultatski značaj. Čestitam svim igračima, ali mi je žao što se jedan njihov igrač povrijedio - kazao je trener Čelika Cihat Arslan, koji je gostima poželio puno uspjeha na evro-sceni i naredne sezone.

Arslan se zahvalio svima s kojima je sarađivao, kao i ljudima u gradu koji su ga, napomenuo je, primili izvrsno, ali je najavio i kako se nakon ove utakmice vraća u Tursku.

-Sretan sam i ponosan što sam upoznao sve ove ljude. Sada ne mogu nastaviti posao, ali, možda, nekada opet dođem - kazao je Arslan, koji je uvjeren da za Čelik predstoje bolji dani te da će naredne sezone biti i bolje plasiran nego ove, kada su s 43 boda zauzeli sedmo mjesto.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Cihat Arslan stigao na pregovore o povratku u Čelik

Mahmutović: Puno mi znače golovi na Bilinom polju

Aidin Mahmutović postigao oba gola za trijumf Čelika protiv Širokog Brijega

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti