Regija     | 25.05.2019. 13:15 |

RH: U povorci Hod za život 5.000 sudionika; privedeno 13 protuprosvjednika

FENA Saopćenje

ZAGREB, 25. svibnja (FENA) - Zbog prekršaja protiv javnog reda i mira privedeno je 13 protuprosvjednika koji su u subotu u Praškoj ulici u Zagrebu sjedeći na cesti pokušali onemogućiti prijavljeni prosvjed inicijative Hod za život, doznaje se iz zagrebačke policije koja kaže i kako je po njihovoj procjeni u povorci oko 5.000 sudionika.

Pod geslom "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu!" sa zagrebačkog Zrinjevca u subotu je krenuo četvrti "Hod za život" kojim brojni građani, obitelji s djecom i mladi iskazuju podršku stavu kako "život počinje začećem", dajući tako glas, kako naglašavaju organizatori, onima čiji se glas ne može čuti - nerođenoj djeci.

Na putu prema Trgu sv. Marka sudionike povorke su sačekivale skupine protuprosvjednika koji su svoje neslaganje izražavali porukama na transparentima: 'Legalni i dostupan pobačaj i 'Svoga tela gospodarica', 'Zbog vas mladi odlaze', 'Život nakon života', 'Život prije života, a da se fokusiramo',  'Zahtijevamo besplatan pobačaj',  'Stop nasilju nad rodiljama'...

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Plenković: Nakon Rafalea, na red dolaze brodovi

Hrvatska: Šest Rafalea sletjelo u Veliku Goricu

Hrvatska: Ukrajinac (22) osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka u Slavonskom Brodu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu