Sport     | 24.05.2019. 14:51 |

Prvotimci Jedinstva žele protiv Novog Travnika riješiti brige oko opstanka

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 24. maja (FENA) - Nogometaši bihaćkog Jedinstva ohrabreni pobjedom protiv Metalleghea najavili su sutrašnje gostovanje u Novom Travniku. Ovosezonski bodovni bilans ih stavlja u ulogu favorita, međutim članovi stručnog štaba su oprezni u najavama ovog ogleda.

"Eventualnom pobjedom bismo riješili brige oko opstanka, međutim sigurni smo kako nas očekuje izuzetno težak zadatak. Mi smo daleko od željenog nivoa igre i kvalitete, a ni ekipa Novog Travnika bez obzira na poziciju na tabeli, nije za potcijeniti. Razlog za optimizam je i činjenica da nemamo povrijeđenih i suspendovanih igrača, pa ćemo učiniti sve da obradujemo naše navijače", riječi su šefa stručnog štaba Nogometnog kluba Jedinstvo Vlade Jagodića.

Ekipu je dva kola prije kraja ligaškog takmičenja napustio Jahić, međutim Jagodić će moći računati na oporavljene Tahirovića, Bijedića i Zečevića.

"Pobjedom protiv Metalleghea smo pokazali da možemo odgovoriti i najvećem pritisku. Učinit ćemo sve da neporaženi napustimo Novi Travnik, odnosno da nam posljednja utakmica s Bratstvom ne bude odlučujuća", naglasio je defanzivac Jedinstva Adi Tahirović.

Bihaćki prvoligaš u sutrašnju utakmicu ulazi s 21 bodom više od Novog Travnika i eventualnim trijumfom bi osigurao ostanak u Prvoj ligi Federacije BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Novi Travnik dobio 42.500 eura za uređenje Gradske knjižnice

Novi Travnik: Milas posjetio gradilišta u projektima koje financira Vlada RH (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'