Bosna i Hercegovina     | 24.05.2019. 13:32 |

SDP: Završene pripreme za izbor predsjednika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Centralna izborna komisija Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine završila je sve pripreme za predsjedničke izbore, navodi ta stranka pozivajući se na saopćenje ove komisije.

Naglašavajući da je riječ o istorijskom procesu demokratizacije jedne partije na području Bosne i Hercegovine, Komisija je pozvala sve članove SDP-a BiH da u nedjelju, 26. maja, izađu na izbore i u okviru svojih organizacija iskoriste biračko pravo. Svi kandidati su pozvani da poštuju izbornu šutnju 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta.

Centralna izborna komisija SDP-a BiH će o svim detaljima, kad je riječ o danu izbora i preliminarnim rezultatima, redovno obavještavati javnost.

SDP je jedina partija u Bosni i Hercegovini koja je izmjenama Statuta omogućila svim članicama i članovima da biraju  predsjednika, obrazloženo je u saopćenju. 

- Centralna izborna komisija SDPBiH je sa svoje strane završila sve pripreme kad je riječ o danu izbora te možemo konstatirati kako je sve spremno da više od 45.000 članica i članova doprinesu da dan izbora bude festival demokratije.

Na kraju kampanje smo potpuno bespotrebno svjedočili kako su kandidati Edin Delić i Svetozar Pudarić u svojim javnim nastupima tendenciozno isticali kako su mobilni timovi prostor za manipulaciju. Radi zaštite izbornog procesa, članova i javnosti, dužni smo jasno reći da se radi o ukupno 591 od 45.215 članova i članica, koji su se u zadanom roku evidentirali da će glasati na ovaj način, što je oko jedan posto ukupnog biračkog tijela te je jasno da konstatacije kandidata Delića i Pudarića ne stoje - citat je iz saopćenja.

 Uz zahvalnost svim kandidatima koji su omogućili da članovi SDP-a BiH imaju pravo na izbor, iz te partije ističu da je time potvrđen njen istinski rad na uspostavi demokratskih standarda kakve želi izgraditi i u bosanskohercegovačkom društvu.

Zahvalnost je u saopćenju iskazana i dobronamjernim medijima koji su informisali javnost u namjeri da promoviraju kandidate i o izbornom procesu.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ambasador Aggeler u Banjoj Luci: Želimo da pomognemo da se smanje političke tenzije u BiH

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Plenković: Mi ćemo formirati većinu u Hrvatskom saboru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta