Bosna i Hercegovina     | 24.05.2019. 12:25 |

Općina Novo Sarajevo donirala 10.000 KM za Roditeljsku kuću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikret Kubat potpisali su ugovor o finansiranju dijela troškova ovog udruženja, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Sredstva u iznosu od 10.000 KM predviđena su za finansiranje dijela troškova korisnika Roditeljske kuće i to za nabavku opreme za apartmane, nabavku sredstava za higijenu i ličnu higijenu, prehranu, kao i za plaćanje režijskih troškova.

Ovim povodom, općinski načelnik Nedžad Koldžo podsjetio je da je Općina Novo Sarajevo od početka izgradnje Roditeljske kuće pružala podršku, a sve u cilju da oboljela djeca budu u porodičnom okruženju.

-Sredstva će, prije svega, biti usmjerena za stvaranje boljih uvjeta za male heroje koji koriste usluge u ovom objektu“ - izjavio je općinski načelnik.

Direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikret Kubat uručio je općinskom načelniku zahvalnicu na izuzetnom doprinosu u promicanju misije, vizije  i vrijednosti udruženja i pomoći djeci oboljeloj od raka, saopćeno je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu