Bosna i Hercegovina     | 24.05.2019. 08:38 |

Međunarodni dan kulturne raznolikosti obilježen u Drvaru

FENA Mario Loncar

DRVAR, 24. svibnja (FENA) - Misija OESS u BiH i Koalicije za borbu protiv mržnje iz Drvara, Livna, Velike Kladuše i Sanskog Mosta u četvrtak su u Drvaru obilježili Međunarodni dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj.

Tim povodom organizirana je etno modna revija, igre i vokalne izvedbe, kako bi se građani, prvenstveno mladi, upoznali s nošnjama, glazbom i plesovima, tradicijom i običajima različitih općina, s posebnim naglaskom na njihove sličnosti.

Cilj događaja bila je promocija kulturne raznolikosti, razumijevanja i tolerancije, suživota i poštivanja zajedničkih vrijednosti.

Iz Misije OESS istaknuli su da ovim žele skrenuti pažnju javnosti na glavne zaključke konferencije koju su održali 21. ožujka u Sarajevu u povodu Međunarodnog dana eliminacije svih oblika rasne diskriminacije.

Konferencija je imala za cilj omogućiti ključnim lokalnim i regionalnim akterima forum za razmjenu mišljenja i diskusiju o glavnim pitanjima od važnosti u provedbi antidiskriminacijskog zakonodavstva.

Pored toga, sudionici konferencije, njih oko 150 , pokušali su odgovoriti na pitanje jesu li usvajanjem Zakon o zabrani diskriminacije BiH ojačani mehanizmi za zaštitu od diskriminacije i je li osiguran funkcionalan okvir za ostvarivanje jednakih prava i mogućnosti svim osobama u BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

OESS: Okončati nekažnjivost nasilja nad novinarima u Srbiji

Stano: Izvješće međunarodnih promatrača potvrđuje zabrinutost o izborima u Srbiji

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta