Bosna i Hercegovina     | 23.05.2019. 16:48 |

Povjerenstvo Vlade HBŽ-a sastat će se u ponedjeljak sa Sindikatom MUP-a

FENA Mario Loncar

LIVNO, 23. svibnja (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) je na sjednici u četvrtak donijela Zaključak kojim je imenovano Povjerenstvo županijske vlade koje će u ponedjeljak, 27. svibnja, u 9 sati u zgradi Vlade održati sastanak sa Sindikatom MUP-a i razgovarati o svim pitanjima. 

Na sjednici je razmotren i prijedlog za izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za uposlenike MUP-a HBŽ-a.  

Nakon razmatranja prijedloga donesena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava MUP-a HBŽ-a za 2019. godinu u iznosu od 1.351.720 maraka. Sredstva će prema Programu biti utrošena za kapitalne izdatke i izdatke za materijal i usluge.

Sindikat djelatnika MUP-a HBŽ-a najavio je ranije kako će provesti odluku svoga predsjedništva i da će u petak, 24. svibnja, organizirati štrajk upozorenja.

Prema najavi, sindikalisti bi se trebali okupiti u 11 sati ispred zgrade županijskog MUP-a odakle će krenuti u prosvjednu šetnju do zgrade Vlade HBŽ-a.

Sindikat ističe kako je prosvjed rezultat odnosa Vlade HBŽ-a kao socijalnog partnera, opstruiranje pronalaska rješenja za iskazane probleme i neprovođenje pojedinih odredbi kolektivnog ugovora čime se umanjuju pojedina prava zaposlenika MUP-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!