Stranačke aktivnosti     | 23.05.2019. 14:16 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Cijeli VSTV mora podnijeti ostavku

Građanski savez (GS) zahtijeva ostavku predsjednika VSTV Milana Telgeltije, kao i svih ostalih članova tog otuđenog centra moći koji je očito duboko korumpiran. Pozivamo Tužilaštvo BiH da odmah reaguje i time spasi zadnju mrvu kredibiliteta.

Naime, danas objavljeni snimak dokazuje da je osovina Dodik-Čović potpuno preuzela pravosudne organe i do srži ih namjerno korumpirala. Od naprasnog odlaska stranih sudija i tužilaca 2009. cijeli pravosudni sistem je postepeno propadao pod pritiskom secesionističkih snaga koje su ga potpuno preuzele preko Tegeltije, Gordane Tadić i drugih stranačkih aktivista SNSD i HDZ koji se predstavljaju lažno kao nepristrasni državni službenici. Od afere ‘gubljenja’ dokaza o korupciji Dragana Čovića, neprocesuiranja Milorada Dodika u nizu koruptivnih radnji i otvorenom rušenju Dejtonskog sporazuma 2016. putem nelegalnog referenduma, do poziva na oružanu pobunu Tužilaštvo BiH je pokazalo da je saučesnik u uništenju države BiH.

Danas je svima jasno da smo mi u GS-u sa punim pravom ukazivali na kvislinško djelovanje Tužilaštva BiH kada je odbačena krivična prijava Reufa Bajrovića protiv Dodika i ostalih povodom održavanja nelegalnog referenduma u RS, jer smo na očiglednom kršenju Ustava spoznali da pravosudne institucije rade protiv države a time i protiv njenih građana.

Odgovornost za stanje pravnog haosa u kojem se nalazimo snosi međunarodna zajednica koja je svjesno prepustila VSTV domaćim kriminalnim elementima u nadi da će od njih dobiti ustupke. Izlaz iz ovog stanja zahtijeva priznjanje da je proces tzv. dijaloga o pravosuđu koji je vodila EU doživio potpuni debakl.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu