Bosna i Hercegovina     | 23.05.2019. 14:21 |

Održan pripremni sastanak šefova zastupničkih klubova u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 23. svibnja (FENA) - Prema dogovoru šefova zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH 49. redovita sjednica Skupštine održat će se u srijedu, 29. svibnja, a za dnevni red osim zapisnika i zastupničkih pitanja predviđeno je razmatranje nekoliko zakona, kao i više izvješća i informacija.

Po žurnom postupku bit će razmatran Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u pravosuđu te Nacrt zakona o izmjeni Zakona o sukobu interesa u institucijama Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

"Razmatrat ćemo i izvještaje pravosudnih institucija Brčko distrikta BiH, i to Tužiteljstva, Osnovnog suda, Apelacijskog suda i Pravosudnog povjerenstva. Prema zaključku Skupštine o obveznom periodičnom izvještavanju zastupnika o procesu inicijalne fiskalizacije u Distriktu, razmatrat ćemo i izvješće o tom procesu i smatram da će rasprava o tome pobuditi najviše interesa zastupnika i javnosti", kazao je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

Kadrić je također dodao kako je priča o radu JP "Ceste Brčko" i aktivnostima na okončanju projekta zaobilaznice otvorena.

"Bilo je mnogo oštrih kritika na rad ovog poduzeća i očekujemo da se u nastavku sjednice zauzmu stavovi i donesu zaključci koji će opredjeljivati Skupštinu i obvezivati ovo javno poduzeće u njegovom daljnjem radu jer slijedi posao oko tehničkog prijema obilaznice. Imamo gotov objekt koji ne koristimo, a vjerojatno ima i propusta od samog poduzeća jer još uvijek nije podnesen zahtjev za postupak tehničkog prijema", kazao je predsjednik Kadrić u izjavi medijima.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta