Bosna i Hercegovina     | 23.05.2019. 11:03 |

Obilježena godišnjica ubistva dva dječaka na Ilidži

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - U sarajevskoj ulici Kasima Begića na broju 60, općina Ilidža, danas je obilježena 27. godišnjica zločina u kojem su ubijena dvojica braće, četrnaestogodišnji Halil i desetogodišnji Adis Merajić.

Na današnji dan 1992. godine, braća Halil i Adis su izgubila život u istom trenu uslijed granatiranja, u svojoj kući na području Ilidže. 

- Danas smo se okupili na mjestu gdje su ubijena dva brata Halil i Adis. I sama pomisao da u jednom trenu budu ubijena dva brata je strašna. Međutim, možemo misliti kako je danas njihovim roditeljima, kako je roditeljima koji su izgubili svoju djecu i nema ih ko zvati oče, majko, dedo, nano.. - kazao je Feni predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992. do 1995. Fikret Grabovica.

Obilježavanju godišnjice ovog zločina prisustvovali su članovi porodice ubijenih dječaka, prijatelji, komšije, predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 i učenici Osnovne škole "Aleksa Šantić", koju su pohađali ubijeni Halil i Adis.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom