Stranačke aktivnosti     | 23.05.2019. 09:36 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije BiH Sarajevo najoštrije osuđuje ponašanje i govor mržnje zastupnice Samre Ćosović-Hajdarević prema građanima srpske i hrvatske nacionalnosti u Kantonu Sarajevo. 

Smatramo da bi Etička komisija i Skupština Kantona Sarajevo morala reagovati na ovakvo ponašanje zastupnice jer se, nažalost, radi samo o još jednom u nizu njenih nacionalističkih ispada u posljednje vrijeme.  

Zastupnica Ćosović-Hajdarević se koristi sličnim govorom mržnje kojem su svakodnevno izloženi i povratnici Bošnjaci u RS, a koji su nerijetko popraćeni i fizičkim nasiljem. 

Mržnjom i nacionalizmom ostrašćena zastupnica izgleda ne zna koliko građana srpske i hrvatske nacionalosti i ostalih je jednako radilo na razvoju našeg grada, i koliko njih je učestvovalo u odbrani našeg glavnog grada i države, kako u periodu od 1941-1945, tako i u periodu 1992-1995. 

Očekujemo izvinjenje zastupnice Ćosović-Hajdarević, ako ništa barem zbog svoje kolegice iz zastupničke klupe, također članice SDA, Smiljane Viteškić. Od SDA očekujemo javnu osudu i sankcije svoje članice. 

SDP BiH Sarajevo će se uvijek zalagati za Sarajevo za sve nas bez bilo koje vrste podjela, a pogotove ne ovih koje SDA putem svojih izabranih zvaničnika zagovara. 

Smrt fašizmu-sloboda narodu!

 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo