Kultura     | 23.05.2019. 08:22 |

Predstava 'Ay, Carmela' izvedena u Tvrđavi Spomen-parka Vraca

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - U organizaciji Grada Sarajeva i Sarajevskog ratnog teatra SARTR sinoć je u Tvrđavi u sklopu kompleksa Spomen-parka Vraca odigrana predstava "Ay, Carmela".

- SARTR je izvedbom ove kultne predstave imao čast da promoviše novu kulturnu scenu našeg grada - u ambijentu Spomen-parka Vraca. Već nam stižu incijative i drugih kulturnih institucija da svoje sadržaje javnosti predstave upravo u ovom kulturnom prostoru - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić.

Među gledaocima koji su prisustvovali tom jedinstvenom društvenom i kulturnom događaju, bili su i potomci žrtava rata čija su imena uklesana na Spomen-park Vraca.

Sinoć su gledaoci ponovo svjedočili maestralnoj izvedbi istaknutih glumačkih magova, Selme Alispahić i Dragana Jovičića, koji su zajedno s Jasenkom Pašićem, igrali tu kultnu predstavu na pozorišnim scenama širom BiH i Evrope.

Spomen-park Vraca je historijski, kulturni, umjetnički i jedan od najvećih turističkih potencijala Sarajeva, koji zauzima prostor od 61.000 kvadratnih metara.

Tvrđava ima 3.000 kvardata, zatvorenog i otvorenog prostora, pogodnog za najrazličitije kulturne i društvene događaje, navodi se u saopćenju iz gradske Uprave Grada Sarajeva.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada KS - Rekonstrukcija i trajno rješavanje održavanja Spomen-parka Vraca

Hor 'Seljo' premijernom izvedbom 'Ay, Carmela!' ukazuje na važnost antifašizma

'Ay, Carmela' ponovo na sceni Sarajevskog ratnog teatra

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo