Ekonomija     | 22.05.2019. 14:26 |

Podrška evropskih sindikata radnicima i građanima Palestine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) Selvedin Šatorović  danas je učestvovao na konferenciji pod nazivom “Palestina: sindikalna solidarnost i instrumenti evropske vanjske politike” koja je održana u Beču u sklopu 14. Kongresa Evropske konfederacije sindikata. 

 - Skup je posvećen problemima s kojima se suočava palestinski narod i tamošnji radnici. Naime, politika okupacije/kolonizacije i kršenja ljudskih i radničkih prava Palestinaca se pogoršava, a razne osude takvog stanja koje dolaze od zemalja Evropske unije do sada nisu dale rezultat. Sa ovog skupa je upućen apel svim nadležnima u Evropskoj uniji da naprave dodatni napor i aktiviraju sve raspoložive instrumente vanjske politike kako bi se proizveo pozitivan impuls i zaustavio negativan trend - navodi se u saopćenju SSSBiH.

Svojim učešćem, pored Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, podršku palestinskom narodu pružile su i sindikalne centrale CCOO i UGT iz Španije, CGIL iz Italije, CFDT iz Francuske, HAK-IS iz Turske, OGB iz Austrije i TUC iz Velike Britanije, saopćeno je iz Službe za informisanje SSSBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

SSSBiH: Otvoreno pismo premijeru KS povodom istupa ministrice Hota-Muminović u Skupštini KS

SSSBiH: Pokrivenost Sindikalne potrošačke korpe minimalnom platom 21,35 posto

SSSBiH - Osmi mart, dan sjećanja na sve žene nad kojima se izvršeno nasilje

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta