Sport     | 22.05.2019. 10:18 |

"Dan školskog sporta" u BPK Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 22. maja (FENA) – "Dan školskog sporta na području BPK Goražde" naziv je sportske manifestacije u kojoj će učestvovati sve škole i vrtići iz ovog kantona.

Organizatori Dana školskog sporta koji će se održati u četvrtak, 23. maja, su ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, Atletski klub Goražde i Aktiv nastavnika tjelesnog i zdravstvenog  odgoja.

U odnosu na ranije godine ovaj sportski događaj bit će drugačije organizovan, s ciljem da što veći broj djece bude uključen u sportske aktivnosti.

Organizatori Dana školskog sporta su ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, Atletski klub Goražde i Aktiv nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

- Mi smo zaduženi za sport u školama i ovoga puta pored atletskih takmičenja bit će organizirana i druga sportska takmičenja poput odbojke, nogometa, košarke. Svaka škola će u skladu sa svojim mogućnostima organizovati ta sportska takmičenja jer nam je želja da ukljjučimo svu djecu – kazao je predsjednik Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja Elvedin Srkalović.

Sportska takmičenja održavat će se na gradskom stadionu, u gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ i fiskulturnim salama i na otvorenim sportskim terenima.

- Atletski klub Goražde zadužen je za takmičenja u atletici koja će se odvijati na gradskom stadionu. U njima će učestvovati djeca predškolskog uzrasta sa područja BPK Goražde kroz „ciciban“ utrku i atletski poligon ali i druge discipline. Svi će biti pobjednici, dobit će diplome i simbolične poklone – ističe predsjednik AK Goražde Zaim Šuman.

U ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport naglašavaju da su na ovaj način podjednako uključeni svi učenici sa područja  BPK Goražde, što nije bila praksa ranijih godina.

- Prethodnih godina je to bio atletski miting a sada smo malo promijenili taj format, u želji da u raznim sportskim aktivnostima učestvuju svi učenici osnovnih i srednjih škola – pojašnjava resorni ministar Arman Bešlija.

Prva takmičenja u okviru Dana školskog sporta BPK Goražde počinju sutra u 08.00 sati u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ i školskim objektima. Atletska takmičenja na gradskom stadionu „Midhat Drljević“ počinju od 9.30 sati.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Sportisti u BiH kroz kampanju 'Glas sportista' traže promjene sistemskog finansiranja sporta

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu