Bosna i Hercegovina     | 21.05.2019. 17:45 |

Hadžigrahić: Unaprijediti saradnju univerziteta u Tuzli i Skoplju (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO/SKOPLJE, 21. maja (FENA/MIA) - Rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić prisustvovala je danas obilježavanju 70 godina postojanja Univerziteta svetog Ćirila i Metodija u Skoplju, odakle je poručila da saradnja tuzlanskog i skopskog univerziteta postoji, ali da ima prostora za unapređenje.

Podsjetila je da je saradnja ozvaničena sporazumom, ali da se nada da će biti ojačana i proširena na što je moguće više polja.

- Nismo zadovoljni razmjenom koja postoji, trebamo je prošiti i učiniti jačom. Imamo 13 fakulteta i akademiju na Univerzitetu u Tuzli, veliki broj fakulteta ima i Univerzitet u Skoplju, tako da možemo sigurno naći zajedničke programe na koje bi studenti došli, na koje bismo mi poslali svoje - kazala je Hadžigrahić.

Prema sporazumu saradnja se ogleda kroz razmjenu studenata, nastavnika i saradnika, te kroz zajedničke naučno-istraživačke projekte.

Hadžigrahić u Skoplju boravi, kako je kazala novinarima, da sa prijateljima podijeli radost te da zajedno požele da Univerzitet u Skoplju obilježi još puno ovakvih godišnjica, da nastave putem kojim idu.

Pogledajte http://fena.ba/video/2984/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1OJde0cRTd1_g2nMTodz855N5ZCmto-Zs?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Krišto: Budućnost naše regije ovisi primarno o našoj spremnosti da nastavimo suradnju

Uspostavljena direktna aviolinija između Skoplja i Sarajeva, letovi tri puta sedmično

Ursula von der Leyen stigla u Skoplje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo