Ekonomija     | 21.05.2019. 16:17 |

Wigemark i ambasadori zemalja EU u BiH podržali 'inicijativu 20+5+6'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - Predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Smailbegović i direktor UPFBiH Mladen Pandurević održali su sastanak sa Lars-Gunnar Wigemarkom, šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom Evropske unije u Bosni i Hercegovini i ambasadorima zemalja članica EU akreditiranim u BiH.

Oni su upoznali ambasadora Wigemarka i ambasadore zemalja članica EU o "inicijativi 20+5+6", odnosno setom pet hitnih izmjena i dopuna zakona te izmjenama i dopunama i prijedlozima novih 20 zakona, kao i šest inicijativa koje je Vladi i Parlamentu FBiH uputilo Udruženje poslodavaca s ciljem rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

Wigemark i ambasadori zemalja članica EU dali su punu podršku tim reformskim inicijativama UPFBiH koje su ključne za brži i efikasniji ekonomski razvoj BiH.

Također, ambasadori su na sastanku istakli da očekuju od predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji BiH da daju maksimalan doprinos provedbi reformi i da se u tom procesu rukovode općim i zajedničkim, a ne uskostranačkim, dnevnopolitičkim ili ličnim interesima, saopćeno je iz UPFBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Nikšić: BiH zaslužuje da bude dio evropske priče (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo