Kultura     | 21.05.2019. 15:06 |

Predstavljanje knjige 'Mi Hrvati' u Ljubuškom

FENA Denis Leko

LJUBUŠKI, 21. svibnja (FENA) - Predstavljanje knjige 'Mi Hrvati' autora Matka Marušića održat će se u petak, 24. svibnja, u 20 sati u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom.

Uz autora, o knjizi će govoriti i fra Iko Skoko.

 Knjiga je humoristična, ali i prožeta brojnim potresnim pripovijetkama o stradanjima, siromaštvu i isključenosti iz političkoga i društvenoga života. Dodirnute su sve glavne sastavnice života, od gradnje kuće i domoljublja, preko vjere i ljubavi do umjetnosti i sporta. Često duhovito, a ponekad i romantično, iznose se bolne istine i novija hrvatska povijest predstavlja kroz oči običnoga čovjeka.

 Na 610 stranica i u 115 pripovijetki autor govori o životu hrvatskih domoljuba u vremenu od bivše Jugoslavije do današnjih dana.

 Inače, Matko Marušić je liječnik i književnik, rođen je u Splitu 1946., napisao je nekoliko knjiga, među ostalim, "Snijeg u Splitu", "Plaču li anđeli", "Medicina iznutra" i druge.

 Učenici Glazbene škole Ljubuški i S.S.Š. Ruđera Boškovića svojim glazbenim izvedbama uveličat će ovo predstavljanje koje organizira ljubuški ogranak HKD Napredak.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HT Eronet predstavio MapApp aplikaciju i promovirao kampanju Glavu gore!

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljena knjige 'Stari most s mjesta događaja' Miroslava Landeke

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana