Sport     | 20.05.2019. 13:20 |

Prosinečki: U dobroj smo formi, reprezentacija ima veliku želju

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 20. maja (FENA) - Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki danas je objavio spisak igrača za gostujeće utakmice protiv Finske i Italije u kvalifikacijema za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

Susret s Finskom igrat će se 8. juna u Tampereu, a tri dana kasnije "Zmajevi" se u Torinu sastaju s Italijom.

Na pres-konferenciji Prosinečki je rakao da je preveliki optimist.

- U dobroj smo formi, reprezentacija ima veliku želju. Uputili smo žalbu za Pjanića, koliko čujemo ima velike šanse da bude kažnjem sa samo jednom utakmicom. Ako ne bude Pjanića, biće neko drugi. Protiv Finske sigurno  nećemo mijenjati sistem i prilagođavati se njima. Želimo s ovim igračima koje imamo da napravimo dobar  rezultat. Bićemo 7-8 dana zajedno i dosta toga ćemo odraditi i pripremiti se. Što je najvažnije, imamo dobru atmosferu. Imamo još dosta vremena do utakmice s Fincima, vidjećemo koji će igrači biti spremni za te napore i  ono što nama treba - kazao je Prosinečki.  

Osim povrijeđenog Krunića, za ostale igrače Prosenečki je rekao "da igraju u svojim klubovima, standarno, manje-više dobro". 

 Prvi susret s Fincima, po njegovim mišljenju, je najvažniji. 

- Finska je nezgodna reprezentacija. Bit će sigurno teška utakmica i vjerujem da imamo odgovor za to. Nadamo se svi da ćemo pobijediti, a onda ćemo vidjeti šta s Italijom u koju želimo da odemo s tri boda - kazao je Prosinečki.

Ako ostvari dobar rezultat u Finskoj, Prosinečki vjeruje da bh. tim može odigrati dobru utakmicu protiv Italije.

- Italija je veliki favorit, nije bila na SP-u, svi je guraju i to je normalno. To je reprezentacija koja treba evropskom prvenstvu. Bitno je da pobijedimo Finsku i onda ćemo vidjeti šta s Italijom. Italija je neloša reprezentacija, čak i dobra. Imaju mlade igrače koji igraju Seriju A, imaju kvalitet. Sa par starijih i iskusnih sigurno će Mancini probati sve da nas dobije. I njima su bitna ta tri boda - izjavio je Prosinečki.

Reprezentacija će se okupiti 31. maja u Sarajevu, a plan priprema bit će naknadno objavljen.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo