Sport     | 19.05.2019. 13:25 |

ZAMM mC osvojio Ligu prvaka u amaterskom futsalu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - Ekipa ZAMM mC osvojila je titulu Lige prvaka u amaterskom futsalu – UEFS XXIX Champions league porazivši u Sarajevu jučer u finalu prošlogodišnje pobjednike Torpedo Mami iz Moskve rezultatom 3:2.

Na ovom nimalo lakom zadatku pred publikom u Sarajevu bh. futsaleri startali su pobjedom protiv Balak Panthersa (FRA), uslijedio poraz od Spartak Moscowe, te kao drugoplasirana ekipa grupne faze u polufinalu ostvaruju pobjedu nad VPS Novabrik iz Češke.

Utakmice Lige prvaka na kojoj je uz Puget Futsal (FRA) učestvovalo šest ekipa u organizacji Amaterske futsal asocijacije (AFA) – članice UEFS-a, krovne europske futsal amaterske organizacije, odigrane su od 14. do 18. maja u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Inače, reprezentacija Bosne i Hercegovne učestvovala je na Eurospkom prvenstvu u Španiji 2018. godine kada je osvojila 5. mjesto.

Za ZAMM mC u Ligi prvaka nastupili su: Milenko Ristivojević, Ibrahim Hršumović, Jasmin Hodžić, Mirza Selimović, Emir Omerhodzić, Nijaz Mulahmetović (C), Edis Mršo, Edin Mujezinović, Emir Sipović, Anel Smajić, Adnan Hidžić i Faris Smajić, saopćeno je iz AFA-e.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Aladžić pred ključne utakmice Staklograda: Cilj je dupla kruna

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

U Brčkom započelo međuškolsko natjecanje u futsalu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo