Sport     | 18.05.2019. 19:12 |

Čelik 'odnio' bodove s Grbavice

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 18. maja (FENA) - Nogometaši Željezničara poraženi su danas na Grbavici od Čelika sa 1:2, u susretu 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar se tako porazom oprostio od svojih navijača u turbulentnoj sezoni koju će okončati na četvrtoj poziciji koja im donosi plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu, na što će morati još sačekati i odluku Drugostepene komisije za licenciranje.  

Domaći su imali više od igre u prvom poluvremenu i propustili nekoliko prilika za pogodak, od kojih je najbolju imao Asim Zec u 34. minuti kada je iskosa šutirao, a golman Pavlović odbranio njegov šut. 

Gosti su poveli u 39. minuti. Dedić je izveo slobodan udarac, a Vrhovac skočio i glavom skrenuo loptu u mrežu. 

Slična igra prikazana je i u drugom poluvremenu. Željezničar je bezuspješno pokušavao ugroziti gol Čelika, a prilike su propustili Krpić te Šabanadžović koji pogađa prečku, a potom Bogičević i Veselinović.

U 58. minuti gosti dolaze i do drugog pogotka. Dedić je uputio loiptu ka šesnaestercu, stoper Željezničara Bogičević se okliznuo što je iskoristio Dilaver i matirao Fejzića.

Do kraja susreta domaći su uspjeli postići počasni pogodak. Ermin Zec je u 83. minuti pogodio nakon centaršuta Mujezinovića za konačnih 1:2. Prije toga "plavi" su zatresli mrežu Čelika u 78. minuti, ali je pogodak Rodina poništen jer je lopta napustila igralište u trenutku ubacivanja iz kornera. 

Posljednju utakmicu u sezoni Željezničar igra 25. maja protiv Tuzla Cityja, dok Čelik dočekuje Široki Brijeg.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

U 26. kolu WWin lige strijelci najraspoloženiji u Tuzli, najveća posjeta na Grbavici

Zrinjski kritizirao medije: Frapantna razina neprofesionalnosti

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!