Kultura     | 17.05.2019. 13:53 |

Međunarodno takmičenje iz klasičnog baleta "Balance" od 20. do 22. maja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Međunarodno takmičenje iz klasičnog baleta "Balance" bit će upriličeno od 20. do 22. maja na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Takmičenje organizira Udruženje Tanzelarija i namijenjeno je svim učenicima osnovnih i srednjih baletskih škola, škola savremenog plesa, kao i baletskih studija iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

Cilj je okupiti mlade plesače i njihove pedagoge koji žele pokazati znanje iz klasičnog baleta i savremenog plesa, kao i jedinstveni umjetnički izraz.

Najbolji takmičar osvojit će specijalnu nagradu "Emina - Minka Kamberović", dok će se ostalim takmičarima s visokim brojem bodova pružiti prilika za osvajanjem stipendija za Summer Dance Camp Vranje i Ljetnu baletnu školu Zagreb.

Kao završnica takmičenja 22. maja na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu bit će upriličena svečana Gala večer baleta, gdje će se kroz originalne varijacije i koreografije predstaviti najbolji takmičari, kao i spacijalni gosti, najavljeno je danas iz Narodnog pozorišta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Baletna atrakcija 'Orašar' stiže u Mostar

Zurovac: Balet 'Sjećaš li se…? Sjećaš li se Dolly Bell?' nastaje inspiriran sjećanjem (VIDEO)

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!