Bosna i Hercegovina     | 17.05.2019. 12:46 |

Američka ambasada podržala aktivnosti Ureda za borbu protiv korupcije KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini podržala je aktivnosti Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo (KS) poduzete na polju prevencije i borbe protiv korupcije. 

Predstavnice Ambasade SAD-a u BiH - političke savjetnice Courtney Kline i Dragana Gluhović, te INL program koordinatorica Lejla Begtašević-Rudalija posjetile su danas Ured za borbu protiv korupcije KS.

U razgovoru sa šefom Ureda Erduanom Kafedžićem istakle su podršku koju Ambasada SAD-a daje radu ovog Ureda, odnosno njegovim aktivnostima dosada poduzetim na polju prevencije i borbe protiv korupcije.

Kafedžić je zahvalio Američkoj ambasadi na podršci te podsjetio na koncept sadašnjeg djelovanja i budućih planiranih preventivnih antikoruptivnih procesa koje taj ured i Tim za borbu protiv korupcije uspješno implementiraju u cjelokupnom kantonalnom javnom sektoru.

Kako je istaknuto, četiri su osnovna elementa strateškoga odgovora na izazove koje predstavlja korupcija i to - sprečavanje, odnosno prevencija i suzbijanje korupcije, razvijanje svijesti o njenoj štetnosti te saradnja sa građanskim društvom i koordinacija aktivnosti.

Kao rezultate dosadašnjeg rada Ureda Kafedžić je istakao uspostavljanje baza podataka - Registra imenovanih lica Kantona Sarajevo – Online, Registar zaposlenih u javnom sektoru KS – Online, Bazu podataka o javnim nabavkama Kantona Sarajevo – Online, Registra prijava korupcije, Registra rizika, Registra propisa, Registra rizičnih procesa, Bazu podataka o kontakt osobama iz institucija KS, Bazu podataka različitih analiza i Registra udruženja koja su registrovana u KS, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Uk sa bh. ambasadoricom u Francuskoj o unapređenju privredne i kulturne saradnje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo