Sport     | 17.05.2019. 12:47 |

Gradonačelnik Bihaća ugostio sestre Ramakić, osvajačice zlatnih medalja

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 17. maja (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ugostio je danas sestre Ajnu i Adnu Ramakić, članice KBS Pokoj i osvajačice zlatnih medalja na državnom i evropskom prvenstvu.

Ove hrabre djevojčice zajedno sa svojim roditeljima ove godine ostvarile su zapažene rezultate ostvarivši vrhunske rezultate na Tae Kwon Do European Championship-ITF tradicionalni TKD, održanom u Cittanovi u Hrvatskoj, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća. 

Na prvenstvu je Ajna postala evropski prvak u svojoj kategoriji do 45 kg, dok je Adna postala evropski prvak u kategoriji do 30 kg.

Ajna je također na državnom prvenstvu prije nekoliko dana postala državni prvak u kategoriji mlađih kadeta do 42kg, a u narednom periodu putuje na Evropsko prvenstvo u Mađarsku. Uspjeh je ostvarila i njena mlađa sestra Adna, koja je također postala državna prvakinja u kategoriji mladi kadeti do 28kg.

- Ovo je jedan od meni najdražih prijema jer sam imao priliku gostiti dvije mlade djevojke koje su borci u sportu, ali su borci i u životu. Njihovi roditelji dio su ove divne priče i iskrene čestitke na ovom velikom uspjehu koji vjerujem neće biti i zadnji uspjeh naših Ajne i Adne - kazao je Fazlić.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo