Ekonomija     | 16.05.2019. 17:01 |

Dioničari Tvornice cementa Kakanj jednoglasno usvojili sve predložene odluke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Na redovnoj Skupštini koja je održana danas u Kaknju, dioničari Tvornice cementa Kakanj jednoglasno su usvojili sve predložene odluke uključujući i godišnji izvještaj o poslovanju za 2018. s izvještajima Nadzornog odbora te Odbora za reviziju i nezavisnog revizora.

Generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku Branimir Muidža naveo je da, iako su građevinske aktivnosti po njihovim procjenama imale pad veći od tri posto u 2018., Tvornica cementa Kakanj zadržala je lidersku poziciju na tržištu cementa i betona u BiH, te ostvarila rezultate koji su čak i bolji od planiranih.

- Svoje smo proizvode još više približili našim kupcima kroz otvaranje terminala za cement u Tešnju, te otvaranje nove betonare u Splitu, a uskoro i u Mostaru - rekao je Muidža. 

Član Nadzornog odbora Albert Scheuer zbog odlaska u penziju razriješen je dužnosti, a na njegovo
mjesto izabran je novi član Ernest Jelito.

Predsjednik Nadzornog odbora Janos Szarkandi istakao je da je Tvornica cementa Kakanj u proteklih 40 godina izrasla je u veoma stabilnu i jaku kompaniju, uz posebno intenzivan napredak u posljednjim decenijama. 

Tvornica cementa Kakanj, vodeći bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnih tipova cementa, privatizovana je 2000. Većinski dioničar Tvornice cementa Kakanj je HeidelbergCement grupacija. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!