Bosna i Hercegovina     | 16.05.2019. 16:03 |

Osigurana sredstva za plaće djelatnicima J.P. Šume Hercegovačko-neretvanske

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. svibnja (FENA) - Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a održali su sastanak s Trpimirom Jelićem, direktorom J.P. Šume Hercegovačko-neretvanske, priopćila je u četvrtak Vlada HNŽ-a.

Na sastanku je istaknuto kako je Vlada osigurala značajna sredstva za saniranje dugovanja tog poduzeća, poglavito prema djelatnicima.

 "Svjesni teškog položaja u kojem se nalaze djelatnici poduzeća, a i prijepora glede nesmetanog rada toga gospodarskog subjekta, uložili smo maksimalne napore i, na posljednjoj sjednici Vlade, izdvojili više od 800.000 maraka za plaćanje zaostalih dugovanja, čime će biti omogućena isplata 18 zaostalih plaća, ali i 'pokrivanje' svih drugih obveza poduzeća. Očekujemo kako će to biti poticaj menadžmentu poduzeća da odlučnije nastavi rad i gospodarenje šumama u HNŽ-a", rekao je Herceg.

Sudionici sastanka pozvali su sve nadležne da, sukladno Odluci Skupštine HNŽ-a o utemeljenju J.P. Šume Hercegovačko-neretvanske, utvrđenim ovlastima u vrijeme primjene Zakona o šumama FBiH i Uredbe o šumama FBiH, te drugim zakonskim propisima omoguće nesmetan rad poduzeća. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta