Sport     | 16.05.2019. 15:30 |

Unčanin: Jednake šanse Vogošće i Izviđača

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Šanse rukometnih klubova Vogošća Poljine Hills i Izviđač iz Ljubuškog, koji će se sastati u subotu u četvrtfinalu play-offa prvenstva BiH, jednake su a ishod zavisi od sportske sreće, smatra šef stručnog štaba vogošćanske ekipe Bojan Unčanin.

On je na konferenciji za medije kazao da će ekipa Izviđača sigurno uraditi sve da ponovi prošlogodišnji uspjeh, počevši s ovom utakmicom pa sve do kraja.

- Ako budemo na našem željenom nivou i ovo što smo na predhodnim utakmicama pokazivali, mislim da imamo dobre šanse. Prva utakmica, po meni, neće ništa puno toga otkriti, ipak će se sve na kraju riješiti u Ljubuškom - kazao je Unčanin.

Predsjednik Upravnog odbora RK Vogošća Fetah Kadrić je istakao da se nalaze pred veoma važnom utakmicom.

- Mi kao klub na početku sezone stavili smo određene ambicije pred sebe i djelimično smo ih uspjeli ostvariti, samim doigravanjem za prvaka. Nažalost, u polufinalu Kupa smo ispali od ove iste ekipe s kojom se susrećemo - podsjetio je Kadrić te dodao da je to jedan od dodatnih motiva da se pokuša preći prva prepreka u doigravanju.

Poručio je da je Izviđač godinama jedna od najboljih ekipa u bh. rukometu, ali da pobjedu u narednom susretu svakako stavljaju kao imperativ.

- Dat ćemo sve od sebe da prođemo i ostvarimo prvi cilj - rekao je Kadrić.

Desno krilo Vogošće Anes Bečić kaže da Izviđač nije nepoznanica, te da su imali dovoljno vremena da se spreme i analiziraju protivnika.

Utakmica je na rasporedu u subotu od 18 sati u vogošćanskoj dvorani "Amel Bečković".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu