Bosna i Hercegovina     | 16.05.2019. 12:44 |

Predsjedništvo SBB-a odlučilo prihvatiti poziv SDA za učešće u vlasti

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) odlučilo je na današnjoj sjednici u Sarajevu da će naredne četiri godine biti dio vlasti na državnom i federalnom nivou.

Potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović- Arapović potvrdila je novinarima da je zbog složene političke situacije SBB odlučio prihvatiti raniji poziv Stranke demokratske akcije (SDA) da bude dio vladajuće koalicije sa SDA i Demokratskom frontom (DF) na državnom i federalnom nivou, ali Omernegović-Arapović kaže da o kontanima nije bilo razgovora na sjednici stranačkog Predsjedništva.

Nakon ovakve odluke SBB-a koaliciju koja bi trebala obavljati vlast u naredne četiri godine činili bi SBB, SDA i DF (koji zajedno imaju 14 poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH), predstavnici Hrvatske demokratske zajednice i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora (HSS, HKDU BiH, HSP-HNS, HSP DR AS BiH i HDU BiH) koji imaju pet poslanika.

Dio vladajuće koalicije bili na državnom nivou i poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog narodnog saveza (DNS), Ujedinjene Srpske i Socijalističke partije koji ukupno imaju devet poslanika.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Predsjedništvo DF-a pozvalo zastupnike 'Trojke' da ne izaberu Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali s ministrom odbrane Kraljevine Norveške Bjørn Arild Gramom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo