Ekonomija     | 15.05.2019. 10:57 |

KS - Počinje anketiranje putnika u vozilima gradskog prijevoza

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo počelo je implementaciju projekta "Javni prijevoz", koji obuhvata sanaciju, rekonstrukciju i modernizaciju tramvajske pruge na dionici od "S krivine" na Marijinom dvoru do Ilidže sa konekcijom prema Željezničkoj stanici, kao i okretnice na toj lokaciji te sanaciju, rekonstrukciju i modernizaciju pruge kroz ulicu Hamze Hume i odvojak pruge za remizu tramvaja.

Projekt podrazumijeva i obnovu voznog parka.

Kako naglašavaju iz resornog ministarstva, sve aktivnosti se provode u skladu s pravilima EBRD-a (finansijer projekta), a jedna od aktivnosti  je provođenje istraživanja frekventnosti vozila javnog gradskog prijevoza, kao i putnika na području KS-a.

U okviru tih aktivnosti vršit će se i anketiranja putnika, a Ministarstvo saobraćaja poziva korisnike usluga javnog gradskog prijevoza da učestvuju u anketi radi dobivanja što kvalitetnijih rezultata istraživanja i planiranja boljih usluga prijevoza.

Anketiranje će početi danas i trajat će do 24. maja.

Ovlašteni anketari nosit će odgovarajuće akreditacije sa imenom, prezimenom i nazivom firme "WSP" koja je zadužena za provođenje istraživanja, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'