Servisne informacije

Kolnici mokri i sliski, u usjecima ima odrona

MOSTAR, 15. svibnja (FENA) - Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, saopćava AMSBIH.

Zbog izlijevanja vode na kolnik obustavljen je promet na M-4 Prijedor – Novi Grad (Dragotinja Donja), M-15 Prijedor - Sanski Most (u mjestu Žeger), R-460 Ormanica - Gračanica (Donje Srnice) i na R-465 u Modriči (Vranjak).

Zbog vode na kolniku otežano se prometuje na dionicama M-5 Jajce - Mrkonjić Grad (u mjestu Jezero) i M-16.1 Banja Luka – Prnjavor.

 Zbog odrona otežano se prometuje na dionici M-4 Teslić - Kotor Varoš.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično. 

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica),

- M-2 prolaz kroz Neum,

- M-4 Banja Luka (Rebrovac) - Čelinac, Teslić - Karuše,

- M-5 Jajce (most preko rijeke Plive), Busovača - Kiseljak,

- M-17 Tarčin - Konjic (Bradina), Tasovčići - Klepci (raskrižje M-17 i M-6),

- M-17.3 Buna - Masline,

- M-18 Semizovac - Vogošća, Olovo - Semizovac, Kladanj - Podpaklenik.

Zbog radova na R-418 Prozor - Tomislavgrad (dionica Podborsko raskrižje - Aćimići) promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravac za osobna vozila je kroz naselje Sopot, dok se teretna vozila i autobusi preusmjeravaju preko Blidinja ili Bugojna.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik u mjestu Potpeć i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah,  dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici dr. Ante Starčevića (od hotela “Ero” do raskrižja s ulicom Vokića i Lorkovića).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja.

 

(FENA) B.D.