Kultura     | 14.05.2019. 14:36 |

Treći Austrijski bal u Sarajevu 8. juna

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Sarajevo će se 8. juna ponovo naći na ekskluzivnoj kulturnoj mapi svijeta zahvaljujući organizaciji trećeg po redu Austrijskog bala u Vijećnici.

Udruženje Austrijski bal u Bosni i Hercegovini i Grad Sarajevo, sa partnerima i prijateljima te uz podršku Ambasade Republike Austrije u BiH, uspješno završavaju pripreme za ovaj događaj.

Organizatori ističu da se i ove godine čini sve kako bi se program učinio atraktivnim za sve muzičke ukuse posjetilaca, te će u nekoliko plesnih sala svakog sata biti nuđeni novi sadržaji.

Renomirani umjetnici, kao što su Sonja Šarić i Wilfried Zelinka iz Opere Grada Graza, ali i provjereni prijatelji Bala, kao što je Robert Werner, poznati pijanista i zabavljač iz Beča, najavili su učešće.

Prodaja karata za bal vrši se putem sistema www.kupikartu.ba i na svim njihovim prodajnim lokacijama.

Za sve posjetioce koji kupe karte od 100 KM, u cijenu karte uključeni su i pripremni časovi za bal. Na časovima će polaznici savladati osnove valcera, cha cha i disco fox-a. Treninzi će se održavati ponedjeljkom i srijedom u dva navrata, od 18.00 do 19.00 i od 21.00 do 22.00 sata, a počet će već od ponedjeljka 20. maja i trajati tri sedmice.

U protekle dvije godine Bal je okupio skoro 500 učesnika, kulturnih radnika i umjetnika iz Austrije i BiH, a više od 3.000 posjetilaca uživalo je u muzici, plesu i nastupima vrhunskih umjetnika.

Ove godine očekuje se više od 200 izvođača i 1.000 posjetitelja, saopćili su organizatori.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Međunarodni lideri turizma 6. i 7. juna u Sarajevu na samitu 'Otpornost i inovacije'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana