Servisne informacije

BIHAMK-Obustavljen saobraćaj na putu Prijedor-Sanski Most i Gračanica-Ormanica

Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Žeger, kao i na regionalnom putu R-460 Ormanica-Gračanica (u mjestu Donje Srnice). 

Zbog odrona i aktiviranih klizišta obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4 Banja Luka-Čelinac u mjestu Marjanovac, dok se na dionicama M-4 Teslić - Kotor-Varoš na prevoju Borja i M-4 Banja Luka - Prijedor, u mjestu Ramići, saobraća usporeno jednom trakom. 

Zbog vode na kolovozu otežano je saobraćanje na magistralnim putevima:  M-16.1 Banja Luka-Prnjavor na ulazu u Prnjavor,  M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero. 

Kišne padavine usporavaju i otežavaju saobraćanje i na ostalim dionicama u BiH. 

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. 

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena trenutnom stanju i uvjetima na putu.

 

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.  

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M.B.