Bosna i Hercegovina     | 13.05.2019. 16:26 |

Podrška Kantona Sarajavo uređenju kompleksa Aladža džamije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. maja (FENA) - U kabinetu ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (KS) danas je potpisan Sporazum o rekonstrukciji, adaptaciji, otkupu i izgradnji vjerskih i kulturno-historijskih objekata s Islamskom zajednicom u BiH (IZBiH), Muftijstvom goraždanskim.

Sporazum su potpisali resorni ministar Damir Filipović i muftija goraždanski Remzija ef. Pitić.

Radi se o novčanim sredstvima koje je izdvojilo to ministarstvo za uređenje dijela zemljišta na lokalitetu Aladža džamije u Foči na kojem se nalazi imamska kuća.

- Obzirom na kulturno-historijski značaj Aladža džamije kao i njen značaj za povratničke porodice, odlučili smo da damo doprinos i podržimo realizaciju tog vrijednog projekta - istakao je Filipović.

Uz riječi zahvale Filipoviću, predsjedavajućem Skupštine KS Elmedinu Konakoviću i Kantonu Sarajevo, muftija goraždanski izjavio je da jedan od važnih dijelova u uređenju kompleksa Aladža džamije jeste upravo uređenje tog dijela zemljišta.

- Koristim priliku da pozovem sve ljude koji nisu imali priliku, da dođu i vide šta smo to uradili u kompleksu Aladže - poručio je muftija Pitić, saopćeno je iz Press-službe KS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo