Ekonomija     | 13.05.2019. 12:36 |

Šampion zimskog turizma - Olimpijski centar 'Jahorina'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. maja (FENA) - Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva - Sacen International dodjeljuje svake godine nagrade najuspješnijima u turizmu i ugostiteljstvu Jugoistočne Evrope. Svečana dodjela 31. priznanja "Zlatno turističko srce" upriličena je u subotu 11. maja u Skadarliji i šampion zimskog turizma je Olimpijski centar "Jahorina".

Pored Srbije, patrola tog centra obišla je: Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Tunis, Maltu, Grčku, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje u turizmu, saopćeno je iz OC Jahorina.

Planirana strategija menadžmenta OC Jahorina na čelu sa Dejanom Ljevnaićem, za dvije godine dovela je do prepoznatljivog brenda koji je unaprijedio zimski turizama u BiH i Jugoistočnoj Evropi.

Više od dva miliona vožnji ostvareno je na stazama na kojima je izgrađen najsavremeniji sistem za vještačko osnježavanje, kojim se na Jahorini garantuje minimum 120 dana snega. Procvatom Jahorine, povećan je prihod OC Jahorine za 170 posto, ali i priliv i u druge privredne grane što je Jahorinu, grad Istočno Sarajevo i taj dio RS-a učinio interesantnim za nove investitore i velika ulaganja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

OC Jahorina - Dobro uređene skijaške staze, brojne propratne aktivnosti

Jahorinu posjetilo više od 110.000 skijaša

Besplatne ski karte za autore najljepših skijaških fotografija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu