Ekonomija     | 29.05.2019. 08:18 |

Saobraćajni inspektori KUIP-a -1.506 inspekcijskih nadzora od januara do aprila

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Na području Kantona Sarajevo u prva četiri mjeseca 2019. godine Inspektorat saobraćajne i cestovne inspekcije izvršio je ukupno 1.506 inspekcijskih nadzora tokom kojih je izdato 429 prekršajnih naloga te izrečene novčane kazne u iznosu od 167.130 KM, dok su nadležnom sudu podnesena četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka, potvrđeno je Feni iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP KS).

- U oblasti javnog vanlinijskog prijevoza putnika-taksi prijevoza izvršeno je 286 inspekcijskih nadzora tokom kojih je šest vozila privremeno isključeno iz saobraćaja zbog nelegalnog obavljanja taksi prijevoza. Izdat je i 21 prekršajni nalog u novčanom iznosu od 9.700 KM - kazala je Feni glasnogovornica KUIP-a KS Vildana Brdarić.

Dodala je da je u oblasti kombi prijevoza putnika vozilima (1+8) u istom periodu izvršen 21 inspekcijski nadzor tokom kojih je, zbog počinjenih prekršaja, izdato osam prekršajnih naloga sa visinom izrčenih kazni od 5.200 KM.

Brdarić je kazala da su u toku prvomajskih praznika kantonalni saobraćajni inspektori vršili pojačane inspekcijske nadzore nelegalnog prijevoza putnika taksi i kombi vozilima na putnim pravcima koji vode prema izletištima u Kantonu Sarajevo.

Radi utvrđenih nepravilnosti izdali su devet prekršajnih naloga u iznosu od 3.650 KM - istakla je Brdarić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada KS dala saglasnost na upošljavanje 17 kantonalnih inspektora

KUIP KS - Kontrole subjekata nadzora koji usluge smještaja oglašavaju putem interneta

KUIP KS: Na tržištu KS dosad nije pronađen proizvod koji je sporan u Hrvatskoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo