Bosna i Hercegovina     | 13.05.2019. 09:49 |

Nastavak sjednice Narodne skupštine RS-a u srijedu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 13.maja (FENA) - Četvrta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na čijem dnevnom redu se nalazi preostalih sedam tačaka, trebalo bi da bude nastavljena u srijedu, 15. maja u Banjoj Luci.

Poslanici će razmatrati Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih lica u RS za period do 2028. godine te Nacrt strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja.

Bit će riječi i o Izvještaju o radu i izvršenju Finansijskog plana - Budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu te Godišnjem izvještaju Ombudsmana za djecu za 2018. godinu.

Na dnevnom redu je i Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, kao i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja RS-a prema Svjetskoj banci za dodatno finansiranje po Projektu energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini.

Četvrta redovna sjednica Narodne skupštine RS-a, sa usvojenim dnevnim redom od 22 tačke, počela je 16. aprila, a nastavljena 23. aprila.

Među usvojenim tačkama su nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o policiji i unutrašnjim poslovima te javnom redu i miru.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'