Regija     | 13.05.2019. 08:31 |

Olujno nevrijeme u Hrvatskoj

FENA Agencije

ZAGREB, 13. svibnja (FENA) - Jaki na mahove i olujni vjetar puše u Zagrebu od nedjelje navečer, na ulicama u svim dijelovima grada u ponedjeljak ujutro mnogo je polomljenih grana stabala, razbacanih kanta za smeće ili drvenih štandova, ponegdje su potrgani semafori, intervencijske službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne izlaze van ako ne moraju.

 "Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučamo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112", stoji u upozorenju PUZ-a građanima Zagreba i zagrebačke županije, prenosi Hina. 

 Cijelu noć udari vjetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat. Vatrogasci od jučer imaju intervencija po cijelom gradu i na Sljemenu zbog srušenih stabala ili grana na prometnicama. Do jutros u 7 sati bilo je 140 intervencija diljem Zagreba, doznaje se od zagrebačkih vatrogasaca, a pozivi su sa još 50-tak adresa.

 Olujno nevrijeme zahvatilo je i druge dijelove Hrvatske, u Karlovcu je snažan vjetar tijekom dana čupao stabla, a Istramet javlja o bujicama u Istri nakon obilne kiše koja je tijekom dana padala i u središnjem dijelu poluotoka. 

 Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo cijelu Hrvatsku zbog mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina oborina. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo