Stranačke aktivnosti     | 12.05.2019. 16:32 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Zatražićemo u Parlamentu BiH da se izvrši revizija i analiza poštovanja aneksa o ravnoteži vojnih snaga u zemljama regiona

Današnje obilježavanje dana Vojske RS i obraćanje Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, je direktni napad na mir i stabilnost i predstavlja sigurnosnu prijetnju za BiH i region.

Povodom toga, Predsjednik Nezavisnog bloka, Senad Šepić, je izjavio: „Za one koji ne razumiju zašto je važno da se ne dozvoli ulazak u vlast Dodikovog SNSD-a u Vijeće ministara BiH dok se ne preda godišnji nacionalni plan za NATO i dok predstavnici iz entiteta RS ne prihvate poštovanje Zakona o odbrani BiH i zašto je Bosni i Hercegovini neophodno sposobnije probosansko vodstvo i politika koja će znati i moći okupiti značajne prijatelje u svijetu koji će zaustaviti ovakve političare i napade na mir i stabilnost u zemlji i regionu, ovo je jasan znak i odgovor.“

„Zato bi pristajanje SDA ili bilo koje probosanske stranke na podršku izbora novog predsjedavajućeg VM iz Dodikovog SNSD bila velika nacionalna izdaja ove zemlje i siguran sam da postoje snage koje to razumiju i koje će takve pokušaje moći spriječiti. Nikakve argumentacije niti sitne međustranačke trgovine ne smiju i neće proći u ovom slučaju. – izjavio je Šepić.

Nezavisni blok će zatražiti u Parlamentu BiH da se izvrši revizija i analiza poštovanja aneksa o ravnoteži vojnih snaga u zemljama regiona -BiH- Srbija- Hrvatska, koja je i Dejtonska obaveza. Niko nema pravo bez saglasnosti drugih povećavati vojne snage u regiji i siguran sam da će nas naši partneri iz SAD i EU podržati u ovim zahtjevima.

Ova priča o ratu i dizanje tenzija u BiH i regionu mora se prekinuti i mora imati jasan i institucionalan odgovor sa patriotske strane u BiH i naših prijatelja širom svijeta.

Press služba Nezavisni blok

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana