Bosna i Hercegovina     | 10.05.2019. 16:00 |

Gradonačelnik Brčkog odao počast tragično stradaloj porodici Isailović

FENA Saopćenje

BRČKO, 10. maja (FENA) - Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH, političkih stranaka te predstavnika udruženja boračke populacije u petak su položili vijence i odali počast u centru grada na mjestu gdje je u proteklom ratu prije 25 godina smrtno stradala porodica Isailović.

Naime, od posljedica ranjavanja granatom stradala je dvadesetsedmogodišnja Svjetlana Isailović koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, njena kćerka Božana i svekar Božo Isailović.

Vijenac na mjestu stradanja porodice Isailović položio je gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, koji je istakao da je ovo jedan tragičan događaj koji pokazuje svu besmisao proteklog rata u BiH.

"Često slušamo da predstavnici tužilaštva i pravosuđa obrazlažu svoje nepostupanje u ovakvim i sličnim događajima da je nešto bilo legitiman vojni cilj, što je zaista u ovom slučaju apsolutno neodrživo. Zar trudnica, dijete, jedan starac mogu biti legitimna vojna meta? Žalosno je da ni nakon svih ovih godina nema procesuiranja odgovornih za ovaj i slične događaje. Ono što nam preostaje jeste da iz godine u godinu dolazimo ovdje i upozoravamo na jednu takvu činjenicu, ne da bismo gajili mržnju već da nam ovo bude opomena do čega sve ta mržnja može dovesti", istakao je gradonačelnik Milić.

Dodao je kako ne treba praviti selekciju žrtava te da je neophodno da se obilježi mjesto stradanje porodice Isailović i svih nevinih žrtava kako u Brčkom, tako i širom BiH, jer je to, kako je naglasio, civilizacijski čin, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo