Regija     | 10.05.2019. 13:50 |

Pahor za poticaj zemalja regije ka članstvu u EU

FENA Cvita Kusić

LJUBLJANA, 10. svibnja (FENA) - Slovenski predsjednik Borut Pahor smatra kako bi čelnici država članica EU morali na svom summitu u lipnju, državama u regiji koje streme prema članstvu dati poticaj da nastave s potrebnim reformama kako bi ušle u EU.

 "Ako na idućem summitu takva poruka liderima zapadnog Balkana ne bude dana, oni bi bili vrlo razočarani", kazao je Pahor, ali je dodao da perspektiva brzog članstva neke od zemalja u regiji nije na vidiku budući da je EU zaokupljena svojim problemima kao što su brexit i migracijska pitanja.

 Pahor je kazao da će pristup pojedinih država iz regije u EU biti individualan na temelju pregovora, ali da bi bilo dobro kad bi EU na regiju sama u stanovitom smislu gledala kao cjelinu, jer bi se tako omogućilo i bolje rješavanja međusobnih otvorenih pitanja koje među državama u regiji postoje, a mogle bi kočiti njihov europski put.

 Slovenski predsjednik izjavio je to na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ljubljani nakon susreta s njemačkim predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom s kojim se složio kako Europsku uniju treba jačati i još više povezati kako bi se na izazove s kojima se Unija susreće odgovorilo zajedničkim naporima, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Predstavnice civilnih organizacija Ukrajine doputovale u BiH kako bi se uputile u proces traženja nestalih

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Dani otvorenih vrata za dodjelu grant sredstava za institucije, organizacije i pojedince

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta