Sport     | 10.05.2019. 12:51 |

Jagodić: Igrači Olimpika kvalitetniji, ali sutra ne smiju imati veće srce

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 10. maja (FENA) - Nogometaši Jedinstva sutra u okviru 26. kola Prve lige Federacije BiH dočekuju sarajevski Olimpik. Pogled na tabelu i nekoliko prethodnih ligaških rezultata sugeriraju evidentnu razliku u kvaliteti, čega su svjesni i u redovima bihaćkog prvoligaša.

- Nema sumnje da je Olimpik kvalitetnija i iskusnija ekipa, uostalom šta govoriti o sastavu koji 18 utakmica nije poražen. Predvode ih brojni provjereni igrači s premijerligaškim iskustvom, međutim sutra ne smiju imati veće srce od nas. Moramo ispoštovati sve taktičke zamisli i uz podršku naših navijača osvojiti neophodne bodove za ostanak u ligi - rekao je šef stručnog štaba Nogometnog kluba Jedinstvo Vlado Jagodić.

Bihaćki nogometaši su konstatovali kako ih ne zanima utrka za Premijer ligu između Veleža i Olimpika, te da ih ohrabruje povratak Jašarevića, Nuspahića i Tahirovića, koji nisu igrali u prethodnim mečevima.

- Nije nam trebao veći "šamar" od visokog poraza u Goraždu. Nakon te opomene uslijedili su sastanci i razgovori i jasno je kako se takva sramotna izdanja ne smiju ponoviti. Maksimalno respektujemo Olimpik, ali učinit ćemo sve da obradujemo naše navijače. Vjerujemo u veliku podršku, jer bolja pozivnica od Olimpika ne treba - istakao je čuvar mreže Jedinstva Ahmed Fajković.

Bihaćki sastav će biti oslabljen neigranjem suspendiranog Ekrema Hodžića, dok je upitan nastup Porića zbog povrede. S druge strane, Olimpik neće moći računati na Kenana Handžića.

Jedan od najzanimljivijih ogleda završnice prvoligaškog takmičenja igra se sutra na Gradskom stadionu u Bihaću od 17 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

FK Goražde u nastavku Prve lige FBiH dočekuje Mladost iz Doboj Kaknja

Rukometašice Goražda pripremaju se za novu prvenstvenu sezonu

Prva liga FBiH - Fudbaleri Goražda u prvoj utakmici pred domaćom publikom dočekuju Radnički

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'