Servisne informacije     | 10.05.2019. 07:08 |

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost smanjena zbog magle

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera vidljivost je jutros smanjena zbog magle. Izdvajaju se putevi na širem području Doboja, Prijedora, Visokog i Gračanice.

Na tim dionicama i kolovoz je vlažan i klizav, a upozorava se i na učestale odrone. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnim putevima Zenica-Nemila (u tunelu Vranduk II) i Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, zbog radova na izgradnji kružnog toka na ulazu u Vogošću saobraća se usporeno, uz izmjenjen režim saobraćaja. Apeluje se na vozače da prate privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvaja se magistralni put M-5 u Ključu i Jajcu, zatim magistralni put M-17 u Tasovčićima (Čapljina), kao i magistralni putevi: M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

State Department - Razorna i zapaljiva retorika Dodika doprinijela etničkim napetostima u BiH

Pregled UNRWA-e utvrdio princip poštovanja humanitarne neutralnosti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta