Kultura     | 09.05.2019. 19:32 |

HKUD 'Dinara' iz Livna u subotu nastupa u Dubrovniku

FENA Mario Loncar

LIVNO, 9. svibnja (FENA) - Hrvatsko kulturno-umjetničkog društva "Dinara" iz Livna, jedno od starijih umjetničkih društava na području BiH, nastupit će subotu, 11. svibnja, u 19 sati ispred crkve sv. Vlaha u Dubrovniku u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Nastup će se održati u sklopu nastavka projekta "Kultura ne poznaje granice" koji je pokrenut početkom 2018. godine s ciljem promocije kulture i običaja grada Livna, kao i turističke ponude Livna i Bosne i Hercegovine te jačanja međunarodne suradnje sa susjednim državama na polju kulture, kazao je Feni tajnik 'Dinare' Danko Rimac.

Istaknuo je kako je riječ o njihovom samostalnom koncertu koji je uvršten u kalendar događanja Dubrovačkog kulturnog ljeta.

Na koncertu će se 'Dinarine' sekcije - Gradska limena glazba, Gradski harmonikaški orkestar i Ženska vokalna skupina, s ukupno 65 članova, predstaviti s bogatim repertoarom djela iz klasične i filmske glazbe, pop-rock, zabavne, kao i sa starogradskim pjesama i sevdalinkama.

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Dinara" iz Livna, jedno je od starijih, gradskih, kulturno-umjetničkih društava na prostoru BiH, osnovano 1895. godine.

Društvo danas okuplja stotinjak članova od kojih je najviše mladih ljudi, najrazličitijih interesa, područja obrazovanja, ali sa zajedničkim nazivnikom ljubavi prema pjesmi, svirci, igri i plesu. HKUD se sastoji od Gradske limene glazbe, Ženske vokalne skupine, Gradskog harmonikaškog orkestra i Kazališne scene "Cleuna".

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dubrovački gradonačelnik dobio anonimnu prijetnju zbog koncerta Zdravka Čolića

Ekonomski forum - Rizici povezani sa klimatskim promjenama sve relevantniji za banke

U organizaciji Revicona u Dubrovniku 20. međunarodni ekonomski forum 'Korporativno upravljanje'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo