Stranačke aktivnosti     | 09.05.2019. 16:54 |

Saopćenje Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 

SENAD ŠEPIĆ, ČESTITKA POVODOM 9. MAJA

Danas slavimo pobjedu antifašizma, danas slavimo i Dan zlatnih ljiljana, obilježavamo i Dan Evrope, ali nas ovaj 9. maj podsjeća na stalnu potrebu da stanemo na stranu dobra protiv zla, pa tako obilježavamo i Dan logoraša u Bosni i Hercegovini.

Antifašistička borba tokom Drugog svjetskog rata, kao i borba u odbrani Bosne i Hercegovine '92. – '95, ustvari, borbe su za opšte ljudske i civilizacijske vrijednosti. Grad Mostar i južna Hercegovina, također, posebno se vežu za 9. maj 1993. i to suprotstavljanje velikoj ofanzivi HVO-a i HV-a, jedna je od najčasnijih epizoda u našoj historiji.

Upravo je na ovaj dan 1995. godine Armija RBiH učestvovala na obilježavanja 50. godina pobjede nad fašizmom u Parizu bila i jedina iz naše zemlje pozvana kao antifašistička vojna komponenta.

S toga, povodom 9. maja, čestitke Zlatnim ljiljanima i svim antifašistima, jer Evropa se od fašizma i '90-tih branila u Bosni i Hercegovini, te s ponosom danas treba slaviti pobjedu dobra nad zlom.

 

Press služba

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta