Bosna i Hercegovina     | 09.05.2019. 15:57 |

Prosvjedna šetnja policije u HBŽ-u

FENA Mario Loncar

LIVNO, 9. svibnja (FENA) - Predsjedništvo Sindikata djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ) donijelo je na svojoj zadnjoj sjednici zaključak o obustavi rada i jednosatnoj prosvjednoj šetnji koja će se održati 24. svibnja od zgrade MUP-a u Livnu do zgrade Vlade Hercegbosanske županije.

Iz spomenutog sindikata navode, kako su se na taj korak odlučili zbog nezadovoljavajućeg odnosa Vlade i njezinog opstruiranja pronalaska rješenja za iskazane probleme te neprovođenja pojedinih odredbi kolektivnog ugovora, čime su, kako naglašavaju, umanjena prava uposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ-a. 

Ističu kako to nisu jedini razlozi nezadovoljstva koje njihov poslodavac pokazuje prema svojim uposlenicima.

Pored dugogodišnjeg inzistiranja da se donesu pojedina zakonska rješenja koja se odnose na poboljšanje materijalno-pravnog statusa uposlenih, što je Vlada HBŽ-a cijelo vrijeme ignorirala, iz sindikata također napominju kako je ovo granica preko koje ne smiju i ne mogu preći. 

 Obećanja koja su dobivali u prethodnim godinama, a koja se tiču navedenih zakonskih rješenja (npr. Zakon o plaćama, Zakon o unutarnjim poslovima, Zakon o radu ), prema njihovim riječima, ostajala su neispunjena uz izgovore da se čeka "povoljan trenutak". 

Ako se situacija uskoro ne promjeni, Sindikat djelatnika MUP-a u HBŽ-u bit će prisiljen u svrhu zaštite i ostvarenja prava pozvati svoje članstvo na štrajk, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Sindikata Dražan Mišić.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'