Regija     | 09.05.2019. 15:50 |

Britanski princ Edward u posjetu Splitu 16. i 17. svibnja

FENA Agencije

SPLIT, 9, svibnja (FENA) - Britanski Princ Edward, Grof od Wessexa, posjetit će Split 16. i 17. svibnja ove godine, a domaćin će mu biti gradonačelnik Andro Krstulović Opara s kojim će obići Dioklecijanovu palaču, priopćila je u četvrtak splitska Gradska uprava.

-Palača simbolizira i ranu i blisku vezu Velike Britanije i Hrvatske u 18. stoljeću, škotski arhitekt Robert Adam oduševio se njenim arhitektonskim zahvatima i koristio ih kao inspiraciju za dizajn zgrada u Britaniji - kažu u Gradskoj upravi.

Najavljuju da će se Njegovoj Kraljevskoj Visosti na večeri na razaraču Britanske kraljevske mornarice HMS Duncan u splitskoj luci pridružiti i predstavnici hrvatske Vlade i Oružanih snaga, obilježavajući blisku suradnju Ujedinjenje Kraljevine i Republike Hrvatske u područjima obrane i sigurnosti, bilateralno i u okviru NATO-a, kao i desetu godišnjicu članstva Hrvatske u NATO-u.

Posjet Splitu bit će prvi službeni posjet Princa Edwarda Hrvatskoj, no njegov brat, Princ od Walesa, bio je u Hrvatskoj nekoliko puta, a sestra, Princeza Ana, posjetila je Hrvatsku 2009. Njezino Veličanstvo Kraljica Elizabeta II posjetila je Hrvatsku 1972., podsjeća splitska Gradska uprava.

 ''Članovi Kraljevske obitelji smatraju se `veleposlanicima` Ujedinjene Kraljevine i Kraljice - njihovi posjeti pokazuju poštovanje i pažnju Velike Britanije prema zemlji koju posjećuju", navodi u priopćenju Andrew Dalgleish, britanski veleposlanik u Hrvatskoj.

 Po njegovim riječima, posjet Princa Edwarda naglašava trajno prijateljstvo i partnerstvo Velike Britanije i Hrvatske, prenosi Hina. 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo