Bosna i Hercegovina     | 09.05.2019. 15:27 |

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta primio selektora Bakovića

FENA Saopćenje

BRČKO, 9. svibnja (FENA) - Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić u četvrtak je upriličio prijam za Edina Bakovića iz Brčkog, koji je nedavno imenovan za vršitelja dužnosti selektora muške seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Brčko distrikta.

Šadić je ovom prigodom upoznao Bakovića s aktivnostima Vlade Brčko distrikta kada je u pitanju razvitak i ulaganje u sport kao i o izgradnji višenamjenske dvorane u Brčkom.

- Brčko je grad odbojke i mislim da ovaj osobni uspjeh našega sugrađanina – imenovanje za trenera odbojkaške reprezentacije BiH to dodatno pokazuje. Upoznali smo ga s našim aktivnostima kada je riječ o razvitku sporta i ulaganjima u sport i svakako aktivnosti koja se odnosi na implementaciju izgradnje višenamjenske dvorane koja će biti jedan od bitnih segmenata razvitka sporta i prilika da ugostimo reprezentaciju u odbojci u BiH kao i reprezentacije u drugim selekcijama -  istaknuo je Šadić.

Selektor Edin Baković zahvalio je glavnom koordinatoru na prijemu i kazao kako se nada da će nakon današnjega susreta imati još konkretniju suradnju s Vladom kako bi se uvjeti odbojkaške reprezentacije poboljšali.

- Nadam se da ćemo imati još konkretniju i bolju suradnju s Vladom jer sada je jako teško naći sredstva kako bismo osigurali uvjete za reprezentaciju. Mi se nakon pet godina ponovno okupljamo i pred nama je još veći izazov te prilika da krenemo ispočetka i da dokažemo da BiH ima kvalitetne igrače - poručio je Baković.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Tribina NiP--a: Brčko distrikt treba da bude mjesto koje ekonomski i politički spaja u BiH sve politike

Brčko: Odluka o raspolaganju javnom imovinom putem specijalne pogodbe s preduzećem Bosnaplod

Od danas u Brčkom isključenja neredovnih platiša s elektrodistributivne mreže

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta