Ekonomija     | 09.05.2019. 15:06 |

Novalić i Lasić s predstavnicima EBRD-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić razgovarali su danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, s predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o modelima uključenja ove finansijske institucije u izgradnju novih dionica autoceste na Koridoru 5-C.

EBRD je, kazala je direktorica tima za infrastrukturu u Evropi Susan Goeransson, zainteresiran za sufinanciranje dionica Ovčari - tunel Prenj - Mostar sjever, zatim Mostar sjever - Mostar jug, te Medakovo - Poprikuše.

To se, kako je rekao premijer Novalić, podudara s prioritetima Vlade FBiH, koja želi nastavak izgradnje autoceste iz pravca juga i sjevera ka centru BiH.

Gosti su naglasili želju da budu i dalje uključeni u izgradnju Koridora 5-C, jer je riječ, kako su naveli, o reprezentativnom projektu.

Novalić i Lasić zahvalili su EBRD-u na dosadašnjoj odličnoj saradnji i na značajnim novim sredstvima planiranim za ove namjene.

U radu današnjeg sastanka učestvovao je i šef Ureda EBRD-a u BiH Ian Brown, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nikšić i direktorica Ureda EBRD-a u BiH o infrasturkturnim projektima i reformskim procesima

EBRD će osigurati 30 miliona eura pomoći turskim regijama pogođenim potresima

Najavljen novi vid podrške kako bi se uvećali britanski izvoz i investicije na zapadnom Balkanu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu